Cheesecake si aroma de caise - un desert divin.

Cheesecake Cu Caise
Timp total 3 ore și 45 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 330g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300g ricotta
  • 500 ml lapte
  • 185g faina
  • 1 lamaie - coaja
  • 400g caise, injumatatite
  • 125 ml vin alb, dulce
  • 90g miere
  • 2 fire de rozmarin

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se bate untul timp de 2 minute pana cand devine pal. Se adauga zaharul si se bate pana se ingroasa. Se adauga ouale, cate unul, se bat bine. Se adauga seminte de vanilie, ricotta, lapte si un varf de cutit de sare. Se adauga faina si coaja de lamaie. Se toarna in tava si se coace timp de 60 de minute sau pana cand este auriu. Se lasa sa se raceasca timp de 2 ore.

3. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se pun caisele, cu partea taiata in sus, intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu vin si miere, apoi se adauga rozmarin. Se coc timp de 20-25 de minute, ungand de cateva ori cu sirop.

4. Se serveste cheesecake-ul acoperit cu caise si cu sirop.