Dureaza ceva pana prepari acest desert, insa merita fiecare minut!

Cheesecake caramel
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 2 cesti biscuiti cu vanilie, pasati
  • 6 linguri de unt topit
  • 400g caramele
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 140g lapte condensat
  • 40g bomboane de ciocolata cu caramel
  • 230g crema de branza
  • 1 1/2 cesti zahar alb
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri faina
  • 1/3 cana smantana pentru frisca
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 40g bomboane de ciocolata cu caramel, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Intr-un castron mediu, se combina biscuitii macinati cu untul topit. Se amesteca bine. Se preseaza compozitia pe partea inferioara si pe lateralele unei tavi, pana la jumatate. Se coace timp de 10 minute in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca.

2. Se creste temperatura cuptorului la 200C. Intr-o cratita la foc mic, se topesc caramele impreuna cu fulgii de ciocolata si laptele condensat si se amesteca pana cand compozitia este neteda, apoi se toarna in crusta de biscuiti. Se imprastie bucatile de bomboane de ciocolata peste stratul de caramel.

3. Se bate crema de branza. Se adauga zaharul si faina si se amesteca bine. Se adauga ouale, apoi galbenusurile, pe rand. se adauga smantana si vanilia. Se toarna compozitia peste stratul de caramel. Se infasoara exteriorul tavii cu folie.

4. Se pune tava intr-o tava mai mare care a fost umpluta cu 1 cm de apa fierbinte. Se coace la 200 C timp de 15 minute; se reduce temperatura cuptorului la 110 C si se coace timp de 1 ora. Se scoate din apa. Se raceste la temperatura camerei, apoi se lasa peste noapte in frigider. Se decoreaza cu batoane de ciocolata, taiate.