Aceasta reteta devine desertul favorit de indata ce este gustat. Cel mai bun este cel facut cu o zi inainte de servire.

Cheesecake Cappuccino
Timp total 4 ore

Ingrediente

  • 1 cana de fursecuri, zdrobite
  • 1/4 cana unt
  • 2 linguri de zahar alb
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 230g crema de branza
  • 1 cana zahar alb
  • 3 oua
  • 230g ciocolata demidulce
  • 2 linguri frisca
  • 1 cana smantana
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite de granule de cafea instant dizolvate in 1/4 cana de apa fierbinte
  • 1/4 cana lichior de cafea
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 30g ciocolata demidulce

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se topeste untul intr-o tigaie.

2. Se combina fursecurile faramitate cu untul inmuiat, 2 linguri de zahar alb si scortisoara. Se amesteca bine si se preseaza amestecul intr-o tava unsa cu unt; se pune deoparte.

3. Intr-un bol, se bate crema de branza pana la omogenizare. Treptat, se adauga 1 cana de zahar alb pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand. Se bate la viteza redusa pana la omogenizare.

4. Se topesc 230g de ciocolata cu 2 linguri de frisca intr-un castron, asezat peste o oala cu apa clocotita, amesteccand pana la omogenizare.

5. Se adauga amestecul de ciocolata la amestecul de crema de branza si se omogenizeaza. Se amesteca smantana, sare, cafea, 1/4 cana lichior de cafea si vanilie; se bate pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul in tava pregatita.
Se coace timp de 45 minute. Centrul va fi moale, dar ferm atunci cand se raceste. Se lasa prajitura in cuptor, cu caldura oprita si usa intredeschisa timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor si se raceste timp de 12 ore. Chiar inainte de servire se adauga frisca si se garniseste cu frunze de ciocolata.

6. Pentru a face frisca: se bate frisca pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se se adauga zahar si 2 linguri de lichior de cafea.