Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie.

Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de chec. Aveți nevoie de câteva ingrediente, un mixer și o oră la dispoziție.

Nu aveți cum să dați greș, iar rezultatul va fi un chec pufos și parfumat pe care oricine poate să îl facă.

Chec - cea mai simplă și gustoasă rețetă
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 6 ouă mari
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri apă
  • 300 g făină
  • un praf de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu mixerul, cu un praf de sare. Adăugați, treptat, zahărul și zahărul vanilat, până când obțineți o spumă, dar nu foarte tare ca cea de bezele.

Separat, frecați gălbenușurile cu uleiul, până când se deschid puțin la culoare și apoi adăugați apa. Turnați gălbenușurile peste albușuri, continuând să mixați.

Amestecați făina cu praful de copt. Începeți să puneți făină peste amestecul de ouă, amestecând cu o lingură sau cu un tel, de jos în sus.

Împărțiți compoziția în 2 părți (1/3 cu 2/3 sau în funcție de cât vă doriți să fie cu cacao și cât fără). Peste una dintre părți puneți cacaoa și amestecați până se încorporează.

În două tăvi tapetate cu hârtie de copt, turnați intercalat compoziția galbenă și cea maro. Le puteți amesteca cu ajutorul unei linguri, sau le puteți lăsa așa.

Puneți la cuptor pentru 45-50 de minute, la 170 de grade, sau până când checurile s-au rumenit inclusiv deasupra.

Poftă bună!