Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci

Apare în Aperitive, Mancaruri cu ciuperci

Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci
23 voturi
3 23

Checul aperitiv este pe cât de arătos și de gustos pe cât îi spune și numele. Un chec sărat, o combinație irezistibilă de arome și de culori, perfect pentru când aveți musafiri. 

Checul aperitiv poate fi făcut și păstrat câteva zile la frigider, și savurat dimineața, la micul dejun, sau ca gustare. 

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g șuncă
  • 100 g măsline
  • 150 g cașcaval
  • 100 g ciuperci
  • 1 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Separați ouăle și bateți albușurile spumă, cu un praf de sare. Amestecați gălbenușurile cu laptele, până când se omogenizează.

Adăugați făina amestecată cu praful de copt, șunca, cașcavalul dat pe răzătoare și legumele tocată mărunt și amestecați bine.

Asezonați cu sare și piper și încorporați albușurile bătute spumă. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, sau până când faceți testul cu scobitoarea și iese curată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Paste Carbonara Cu Ciuperci

Aceste paste rapide sunt perfecte pentru cina: usoare, gustoase si satioase.

Pui Cu Ciuperci Si Tarhon

Sosul cremos, de tarhon, se potriveste perfect cu carnea de pui.

Pui Dijon Cu Ciuperci

O reteta rapida cu arome de usturoi si tarhon.

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Mamaliga Cremoasa, Cu Ciuperci Si Cimbru

Un preparat de inspiratie italiana, cu continut mare de proteine.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Chec Cu Mure Si Lamaie

Un desert sanatos, care nu iti da prea mari batai de cap.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta