Cui nu îi plac aripioarele de pui picante, rumenite în cuptor sau pe grătar sau prăjite în ulei? Noțiunea de ”picant” este diferită de la gusturile unei persoane la gusturile alteia, iar ceea ce pentru unii înseamnă foarte picant, pentru alții poate însemna ușor picant.

Dacă nu ești obișnuit sau nu îți place mâncarea foarte picantă, atunci nu ar trebui să încerci această rețetă. Dar dacă ești amator de senzații tari în bucătărie, asta cu siguranță e pentru tine!

Secretul constă în marinarea aripioarelor în cele mai iuți ingrediente, peste noapte. Aromele vor intra în carne, iar rezultatul va fi unul extrem.

Cele mai PICANTE aripioare de pui
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 6 ardei iuți tip serrano
  • 10 ardei jalapeno
  • 150 ml sos Tabasco
  • 70 ml sos Worcester
  • 2 lingurițe piper cayenne
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1/2 pahar oțet din vin
  • 1 sticlă de bere
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Spălați aripioarele și curățați-le. Într-un bol, mestecați toate ingredientele și puneți într-un vas. Adăugați aripioarele de pui, astfel încât să fie bine acoperite de sos.

Acoperiți vasul și puneți la frigider peste noapte.

Scoateți aripioarele din sos și prăjiți-le în ulei încins, pentru 8-10 minute sau până când devin aurii. Le puteți servi așa sau puteți face un sos din lichidul în care le-ați marinat.

Puneți marinada într-un vas pe foc și fierbeți până când alcoolul (berea) s-a evaporat și sosul începe să formeze spumă deasupra și a scăzut considerabil.

Serviți cu aripioarele prăjite. Ar fi bine să aveți la îndemână un iaurt de băut sau un pahar de lapte, pentru a atenua gustul extrem de picant.

Poftă bună!