Cel mai bun mujdei de usturoi

Apare în Usturoi, Sosuri

Cel mai bun mujdei de usturoi
5 voturi
4 5

Atunci când te gândești la o friptură sau o porție de cartofi prăjiți, automat îți vine în minte și un sos de usturoi cremos și delicios. Mujdeiul pune cel mai bine în valoare o friptură pe grătar și există o mulțime de modalități de a-l prepara. 

Astăzi vă arătăm o rețetă de mujdei de usturoi inspirată din bucătăria orientală și din cea grecească. În funcție de gusturi și de cât de puternică vreți să fie aroma, puteți pune mai mult sau mai puțin usturoi. Puteți prepara sosul și la blender, dar ideal este să îl amestecați manual, cu răbdare, cu o lingură de lemn. 

Ingrediente

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lămâie
  • 150 ml ulei
  • 150 g iaurt gras sau smântână
Timp de preparare: 10 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Zdrobiți usturoiul cu ajutorul unui mojar. Puneți sarea și amestecați până când usturoiul este complet mărunțit.

Puneți usturoiul într-un bol și începeți să amentecați cu o lingură de lemn. Turnați uleiul în fir subțire, ca la maioneză, amestecând încontinuu.

Când ați terminat de încorporat uleiul, stoarceți zeama de lămâie peste și încorporați. Mai departe puteți lăsa mujdeiul așa, dacă vă place gustul puternic de usturoi, sau îl puteți face mai light și mai cremos, adăugând iaurt sau smântână proaspătă.

Serviți cu friptura preferată, cu cartofi sau cu ce vă place.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Ciuperci Cu Rozmarin Si Usturoi

Acest sote de ciuperci e perfect pentru o garnitura. Pentru a-l transforma intr-un fel principal de mancare, adaugati paste fierte si o mana...

Somon Cu Usturoi Si Varza De Bruxelles

Somonul cu varza de Bruxelles si usturoi, aromat cu vin si oregano proaspat, este un preparat destul de simplu pentru o masa in familie, insa...

Pulpe De Pui Cu Miere Si Portocale Intr-o Aroma Delicioasa De Ghimbir Si Usturoi

Atat copiii cat si adultii vor devora aceste pulpe de pui cu sos de miere cu aroma de portocale, ghimbir si usturoi.

Chiftele Italienesti Si Baghete Cu Usturoi

Chiftelute aromate, sos de rosii picant si mozzarella. Aceasta reteta poate satisface si cele mai pretentioase gusturi in ceea ce priveste mancarea.

Pui Sriracha Cu Usturoi

Pentru aceasta reteta delicioasa ai nevoie de doar cinci ingrediente din care patru dintre ele probabil ca le ai deja in camara. Este nevoie de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta