Cea mai simplă rețetă de papanași

Apare în Prajituri de casa, Prajituri, Dulciuri

Cea mai simplă rețetă de papanași
3 voturi
4 3

Deserturile tradiționale ocupă un loc aparte în bucătăria românească. Indiferent cât de multe rețete de dulciuri sofisticate am avea la îndemână, nimic nu se compară cu o porție de gogoși, papanași sau cozonac după rețeta bunicii. Ca să nu mai vorbim despre aroma cu care se umple toată bucătăria.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, spuneți-le cum vreți. Mulți se feresc de papanași pentru că par pretențioși și greoi de făcut, dar nu este deloc așa. Iată o modalitate foarte simplă și delicioasă.

Ingrediente

  • 150 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1,5 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Scurgeți bine de apă brânza de vaci. Într-un bol, bateți oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați un praf de sare și brânza. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt.

Încorporați făina peste amestecul făcut anterior, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. Dacă amestecul este prea moale, mai adăugați o lingură de făină. Amestecați până când aluatul capătă cât de cât fermitate.

Puneți un vas cu ulei la încins. Când acesta este fierbinte, modelați biluțe de aluat de formă rotundă, cu mâna tapetată cu făină. Puneți papanașii la prăjit și lăsați-i până când s-au rumenit, îi puteți scoate pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți papanașii simpli, sub formă de gogoși pudrate cu zahăr sau cu smântână și dulceață.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta