Cea mai simplă rețetă de papanași

Apare în Prajituri de casa, Prajituri, Dulciuri

Cea mai simplă rețetă de papanași
2 voturi
5 2

Deserturile tradiționale ocupă un loc aparte în bucătăria românească. Indiferent cât de multe rețete de dulciuri sofisticate am avea la îndemână, nimic nu se compară cu o porție de gogoși, papanași sau cozonac după rețeta bunicii. Ca să nu mai vorbim despre aroma cu care se umple toată bucătăria.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, spuneți-le cum vreți. Mulți se feresc de papanași pentru că par pretențioși și greoi de făcut, dar nu este deloc așa. Iată o modalitate foarte simplă și delicioasă.

Ingrediente

  • 150 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1,5 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Scurgeți bine de apă brânza de vaci. Într-un bol, bateți oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați un praf de sare și brânza. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt.

Încorporați făina peste amestecul făcut anterior, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. Dacă amestecul este prea moale, mai adăugați o lingură de făină. Amestecați până când aluatul capătă cât de cât fermitate.

Puneți un vas cu ulei la încins. Când acesta este fierbinte, modelați biluțe de aluat de formă rotundă, cu mâna tapetată cu făină. Puneți papanașii la prăjit și lăsați-i până când s-au rumenit, îi puteți scoate pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți papanașii simpli, sub formă de gogoși pudrate cu zahăr sau cu smântână și dulceață.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Crumble cu mere - cea mai simplă rețetă

Unul dintre cele mai simple deserturi cu mere pe care le puteți face în perioada aceasta este crumble. O prăjitură de inspirație...

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare...

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem...

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie,...

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre....

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta