Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente

Apare în Dulciuri, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente
18 voturi
4 18

Această rețetă de prăjitură de ciocolată este atât de simplă, încât și un copil o poate face. Aveți nevoie de numai patru ingrediente, așa că este o variantă ideală atunci când aveți poftă de un desert rapid, cu ingrediente pe care le aveți în casă.

Rețeta acestei prăjituri îi aparține celebrei Martha Stewart și este perfectă inclusiv când aveți musafiri neanunțați și vreți să pregătiți un desert simplu, dar delicios. 

Prăjitura de ciocolată cu patru ingrediente îi va cuceri pe toți cei care o gustă, pentru că are o textură deosebită: este crocantă la exterior și cremoasă la interior. Interesant este că rețeta nu conține făină, așadar consistența prăjiturii va fi una ușoară, aerată, iar gustul de ciocolată se va simți din plin.

Ingrediente

  • 6 lingurițe de unt (plus un cubuleț pentru uns tava)
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 65 g zahăr brun
  • 6 ouă
  • zahăr pudră pentru ornat (opțional)
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.

Puneți ciocolata și untul într-un bol și puneți la microunde pentru 30 de secunde. Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți topi untul și ciocolata la bain marie, deasupra unei oale cu apă care fierbe.

Amestecați până când se omogenizează și lăsați câteva minute să se răcească. Puneți gălbenușurile de ou și amestecați bine, până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

Într-un bol separat, bateți albușurile spumă, cu mixerul sau cu un tel și un praf de sare. Atenție: albușurile trebuie să fie la temperatura camerei! Când spuma începe să capete volum, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin. Amestecați până când zahărul s-a topit și spuma de albușuri a devenit densă și voluminoasă.

Adăugați un sfert din spumă peste ciocolată și unt și amestecați ușor, de jos în sus, cu o spatulă.

Încorporați și restul de albuș, amestecând cu grijă. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt.

Puneți la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 45-50 de minute, sau până când marginile se desprind de tavă.

Lăsați prăjitura să se răcească și apoi o puteți servi cu zahăr pudră deasupra, cu glazură și fistic mărunțit sau simplă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort Din 3 Ingrediente

50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.

Înghețată cu ciocolată și banane

Nimic nu ne răcorește mai bine, vara, în materie de desert, decât o porție de înghețată delicioasă. Iar dacă vorbim de o...

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este...

Kebab de fructe cu ciocolată și alune

Atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și sănătos, fructele te scot întotdeauna din încurcătură. Le poți savura...

Rulouri de ciocolată cu mentă

Dacă vă place combinația de ciocolată cu mentă, trebuie neapărat să încercați acest desert. Rulourile de ciocolată cu mentă,...

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a...

Negresă cu cireșe - simplă și delicioasă

Combinația de prăjitură cu ciocolată și fructe este una irezistibilă pentru mulți dintre noi. Mai ales dacă folosim fructe ușor...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta