Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente

Apare în Dulciuri, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente
18 voturi
5 18

Această rețetă de prăjitură de ciocolată este atât de simplă, încât și un copil o poate face. Aveți nevoie de numai patru ingrediente, așa că este o variantă ideală atunci când aveți poftă de un desert rapid, cu ingrediente pe care le aveți în casă.

Rețeta acestei prăjituri îi aparține celebrei Martha Stewart și este perfectă inclusiv când aveți musafiri neanunțați și vreți să pregătiți un desert simplu, dar delicios. 

Prăjitura de ciocolată cu patru ingrediente îi va cuceri pe toți cei care o gustă, pentru că are o textură deosebită: este crocantă la exterior și cremoasă la interior. Interesant este că rețeta nu conține făină, așadar consistența prăjiturii va fi una ușoară, aerată, iar gustul de ciocolată se va simți din plin.

Ingrediente

  • 6 lingurițe de unt (plus un cubuleț pentru uns tava)
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 65 g zahăr brun
  • 6 ouă
  • zahăr pudră pentru ornat (opțional)
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.

Puneți ciocolata și untul într-un bol și puneți la microunde pentru 30 de secunde. Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți topi untul și ciocolata la bain marie, deasupra unei oale cu apă care fierbe.

Amestecați până când se omogenizează și lăsați câteva minute să se răcească. Puneți gălbenușurile de ou și amestecați bine, până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

Într-un bol separat, bateți albușurile spumă, cu mixerul sau cu un tel și un praf de sare. Atenție: albușurile trebuie să fie la temperatura camerei! Când spuma începe să capete volum, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin. Amestecați până când zahărul s-a topit și spuma de albușuri a devenit densă și voluminoasă.

Adăugați un sfert din spumă peste ciocolată și unt și amestecați ușor, de jos în sus, cu o spatulă.

Încorporați și restul de albuș, amestecând cu grijă. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt.

Puneți la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 45-50 de minute, sau până când marginile se desprind de tavă.

Lăsați prăjitura să se răcească și apoi o puteți servi cu zahăr pudră deasupra, cu glazură și fistic mărunțit sau simplă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort Din 3 Ingrediente

50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

Fudge de ciocolată albă

Deserturile pe bază de ciocolată, fie că este albă, neagră, sau amăruie, sunt deosebite și irezistibile. Iar dacă se fac ușor și rapid,...

Prăjitură cu mălai și lapte bătut

Prăjitura cu mălai și lapte bătut este un desert care multora le aduce aminte de copilărie, mai ales dacă au copilărit în zona...

Parfait de ciocolată albă și vanilie

Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o...

Prăjitură Kinder Felie de Lapte

Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului...

Prăjitură cu cacao și morcov, la microunde

Prăjiturile care se fac rapid și ușor sunt preferatele oricui atunci când vine vorba despre deserturi. Nimic nu poate concura cu o...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta