Cea mai simplă prăjitură cu căpșuni

Apare în Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri

Cea mai simplă prăjitură cu căpșuni
8 voturi
4 8

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar răcoritor, în același timp, o prăjitură cu fructe este alegerea ideală. Încă se mai găsesc căpșuni proaspete în piețe și în grădini, așa că mai profităm de ele și vă propunem o prăjitură cu căpșuni, clasică, foarte ușor de făcut.

V-am promis în titlu că este o rețetă foarte simplă și ne vom ține de cuvânt. Este o prăjtură pe care o pregătiți într-un singur vas, amestecând ingredientele, pe rând, cu mixerul. Fără creme și fără nimic complicat. 

Puteți păstra ideea blatului și să faceți rețeta și cu alte fructe, cu cireșe, vișine sau fructe de pădure. 

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 350 g căpșuni
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați căpșunile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți untul și zahărul într-un bol și bateți cu mixerul până când amestecul devine cremos. Reduceți viteza și adăugați oul, laptele și vanilia.

După ce s-a omogenizat, începeți să încorporați ingredientele uscate. Amestecați făina cu un praf de sare și praful de copt și adăugați câte o lingură, amestecând cu mixerul la viteză joasă.

Turnați compoziția într-o tavă pentru tartă, adăugați căpșunile deasupra și dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când s-a rumenit.

Serviți după ce s-a răcit, cu zahăr pudră deasupra sau simplă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prăjitură Greta Garbo

Prăjitura Greta Garbo este unul dintre deserturile care nu lipseau în copilărie de pe mesele de la zilele de naștere sau de sărbători....

Prăjitură ecler (fără coacere)

Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă,...

Prăjitură cu cremă de lămâie și afine

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți, iar acum este sezonul lor. Le puteți integra în deserturi, le...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac...

Prăjitură 7 minute în Rai

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor” ? Ei bine, pornind de la acel blat simplu,...

Prăjitură de ciocolată cu făină de migdale

Atunci când vrei să gătești fără făină, deserturile sunt o adevărată provocare. Fie că vreți să evitați făina din motive ce...

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta