Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură
8 voturi
4 8

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită.

Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 80 g cacao
  • 120 g făină
  • un praf de sare
  • Pentru glazură:
  • 3 lingurițe unt
  • 3 lingurițe cacao
  • 1 linguriță vanilie
  • 60 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Tapetați cu hârtie de copt o tavă potrivită.

Topiți untul înr-un vas pe foc. Luați de pe foc și adăugați ouăle, vanilia și amestecați bine. Încorporați și ingredientele uscate, pe rând, amestecând cu mixerul.

Turnați blatul în tavă și dați la cuptor pentru 25-30 de minute.

Între timp, vă puteți ocupa de glazură. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie. Amestecați untul la temperatura camerei cu cacaoa, vanilia și zahărul. Bateți cu mixerul până când zahărul s-a divolvat complet.

Turnați peste prăjitură după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare...

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem...

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie,...

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre....

Glazură de ciocolată pentru tort

Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele...

Negresă cu ciocolată și vișine

Piețele sunt pline de fructe proaspete, așa că o rețetă de prăjitură cu fructe este mai binevenită ca oricând. Dintre toate aceste...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta