Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită.

Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 80 g cacao
  • 120 g făină
  • un praf de sare
  • Pentru glazură:
  • 3 lingurițe unt
  • 3 lingurițe cacao
  • 1 linguriță vanilie
  • 60 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Tapetați cu hârtie de copt o tavă potrivită.

Topiți untul înr-un vas pe foc. Luați de pe foc și adăugați ouăle, vanilia și amestecați bine. Încorporați și ingredientele uscate, pe rând, amestecând cu mixerul.

Turnați blatul în tavă și dați la cuptor pentru 25-30 de minute.

Între timp, vă puteți ocupa de glazură. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie. Amestecați untul la temperatura camerei cu cacaoa, vanilia și zahărul. Bateți cu mixerul până când zahărul s-a divolvat complet.

Turnați peste prăjitură după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!