Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură
8 voturi
3.1 8

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită.

Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Ingrediente

  • 120 g unt
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 80 g cacao
  • 120 g făină
  • un praf de sare
  • Pentru glazură:
  • 3 lingurițe unt
  • 3 lingurițe cacao
  • 1 linguriță vanilie
  • 60 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Tapetați cu hârtie de copt o tavă potrivită.

Topiți untul înr-un vas pe foc. Luați de pe foc și adăugați ouăle, vanilia și amestecați bine. Încorporați și ingredientele uscate, pe rând, amestecând cu mixerul.

Turnați blatul în tavă și dați la cuptor pentru 25-30 de minute.

Între timp, vă puteți ocupa de glazură. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie. Amestecați untul la temperatura camerei cu cacaoa, vanilia și zahărul. Bateți cu mixerul până când zahărul s-a divolvat complet.

Turnați peste prăjitură după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

Guacamole - rețetă simplă

Ce poți face atunci când ai 2-3 bucăți de avocado bine coapte? Un delicios sos guacamole, numai bun de servit alături de o porție...

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în...

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la...

Creme brulee - cea mai simplă rețetă

Un desert cremos și delicios este întotdeauna bine-venit, fie că vorbim despre o după-amiază în familie, o zi de naștere, sau...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta