Atunci când spui despre ceva că este ”cel mai bun”, automat creezi așteptări. Așa se întâmplă și cu această prăjitură, care este una dintre cele mai populare rețete de pe internet. 

Chiar așa este supranumită: cea mai bună prăjitură din lume. Dacă își merită sau nu titlul, asta depinde de fiecare gusturi în parte, de aceea vă invităm să o încercați și să dați verdictul.

Este o prăjitură cu blat și spumă de bezea, cu frișcă și fructe la mijloc. Un desert de inspirație norvegiană, care s-a ales cu titlul de ”cea mai bună prăjitură” în 2002. De atunci rețeta a început să fie populară în toată lumea. 

Rețeta originală este cu banane, dar le puteți înlocui cu ce fructe doriți. Noi am încercat și varianta cu căpșune și este delicioasă.
 

Cea mai bună prăjitură din lume
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

Blat: 150 g unt 150 g zahăr 6 gălbenușuri de ou 100 ml lapte 1 linguriță extract de vanilie 150 g făină 1 linguriță praf de copt 100 g fulgi de migdale Pentru meringue: 6 albușuri de ou 225 g zahăr 1 linguriță extract de vanilie Umplutură: 2 banane 250 ml frișcă lichidă 5 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, amestecați untul cu 2/3 din zahăr și mixați până când devine cremos. Adăugați treptat făina, praful de copt și un praf de sare și mixați.

Amestecați gălbenușurile cu laptele și cu restul de zahăr și puneți vanilia la final. Amestecați totul și turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-o deoparte, cât timp vă ocupați de meringue.

Bateți albușurile cu mixerul și un praf de sare. Adăugați zahărul treptat, până obțineți o spumă densă și lucioasă. La final, adăugați esența de vanilie și amestecați.

Puneți spuma de albuș peste blatul făcut anterior, întindeți bine și presărați fulgi de migdale sau de cocos.

Dați la cuptor, la treapta din mijloc, pentru 25-35 de minute sau până când spuma de bezea de deasupra s-a rumenit.

Lăsați blatul să se răcească complet, după care tăiați-l pe jumătate.

Bateți cu mixerul frișca și zahărul, până capătă volum. Puneți frișca peste jumătate de blat, apoi un strat de felii de banane. Puneți și cealaltă jumătate de blat deasupra și apăsați ușor.

Dați la frigider pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!