Cea mai bună prăjitură din lume

Apare în Prajituri cu fructe, Prajituri cu bezea, Prajituri de casa

Cea mai bună prăjitură din lume
12 voturi
5 12

Atunci când spui despre ceva că este ”cel mai bun”, automat creezi așteptări. Așa se întâmplă și cu această prăjitură, care este una dintre cele mai populare rețete de pe internet. 

Chiar așa este supranumită: cea mai bună prăjitură din lume. Dacă își merită sau nu titlul, asta depinde de fiecare gusturi în parte, de aceea vă invităm să o încercați și să dați verdictul.

Este o prăjitură cu blat și spumă de bezea, cu frișcă și fructe la mijloc. Un desert de inspirație norvegiană, care s-a ales cu titlul de ”cea mai bună prăjitură” în 2002. De atunci rețeta a început să fie populară în toată lumea. 

Rețeta originală este cu banane, dar le puteți înlocui cu ce fructe doriți. Noi am încercat și varianta cu căpșune și este delicioasă.
 

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g fulgi de migdale
  • Pentru meringue:
  • 6 albușuri de ou
  • 225 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Umplutură:
  • 2 banane
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 5 linguri zahăr
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru blat, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, amestecați untul cu 2/3 din zahăr și mixați până când devine cremos. Adăugați treptat făina, praful de copt și un praf de sare și mixați.

Amestecați gălbenușurile cu laptele și cu restul de zahăr și puneți vanilia la final. Amestecați totul și turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-o deoparte, cât timp vă ocupați de meringue.

Bateți albușurile cu mixerul și un praf de sare. Adăugați zahărul treptat, până obțineți o spumă densă și lucioasă. La final, adăugați esența de vanilie și amestecați.

Puneți spuma de albuș peste blatul făcut anterior, întindeți bine și presărați fulgi de migdale sau de cocos.

Dați la cuptor, la treapta din mijloc, pentru 25-35 de minute sau până când spuma de bezea de deasupra s-a rumenit.

Lăsați blatul să se răcească complet, după care tăiați-l pe jumătate.

Bateți cu mixerul frișca și zahărul, până capătă volum. Puneți frișca peste jumătate de blat, apoi un strat de felii de banane. Puneți și cealaltă jumătate de blat deasupra și apăsați ușor.

Dați la frigider pentru câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tort Din 3 Ingrediente

50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.

Vitello Tonnato, O Reteta Mai Gustoasa Decat Clasicul Vitel Cu Ton Italianesc

O reteta "upgradata" a clasicului preparat italienesc.

Borscht Cu Vita, Un Bors Din Bucataria Ucrainiana Pe Care Trebuie Neaparat Sa-l Incerci!

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, pe care trebuie neaparat sa-l incerci.

Burgeri Din Sfecla Si Linte

Acesti burgeri vegetarieni contin sfecla, linte, chilli si ghimbir. Sunt sanatosi si sunt gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta