Cartofii sunt o idee ieftină și la îndemână pentru a prepara o garnitură delicioasă și rapidă. Există atâtea de rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești de ele sau să rămâi în pană de inspirație. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de cartofi zdrobiți, aromatizați cu unt și usturoi, rumeniți la cuptor. Se potrivesc perfect alături de o bucată de carne sau simpli, cu o salată sau un sos. 

Cartofi zdrobiți cu unt și usturoi
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi medii sau mici
  • sare
  • piper
  • 4 căței de usturoi
  • pătrunjel pentru decor
  • 4 linguri unt

Mod de preparare

Spălați bine cartofii și lăsați-i în coajă. Puneți cartofii la fiert în apă cu sare. Lăsați cartofii să fiarbă 25-30 de minute sau până când furculița intră cu ușurință în ei.

Când cartofii au fiert, scurgeți apa și puneți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Zdrobiți cartofii cu podul palmei sau cu o ustensilă pentru piure. Topiți untul și amestecați-l cu usturoiul zdrobit, sare și piper.

Puneți câte o linguriță din acest amestec peste cartofi și dați-l la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mare. Când s-au rumenit, presărați pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți pe post de garnitură sau ca fel principal.

Poftă bună!