Cartofii prăjiți, cel mai simplu și totuși cel mai versatil preparat culinar, se pot face într-o mulțime de feluri și există și mai multe moduri de a fi savurați.

Cartofi prăjiți la cuptor - crocanți la exterior și moi la interior

Ca gustare, ca garnitură, ca fel de sine stătător, cu usturoi, cu sosuri, cu brânză rasă etc. Nu există om care să poată refuza o porție bună de cartofi prăjiți.

Dar, vă puteți bucura de gustul și textura cartofilor prăjiți și altfel decât îmbibați în ulei. Da, puteți face cartofii prăjiți la cuptor, cu o cantitate mică de ulei, dar cu același gust perfect.

Cartofii crocanți făcuți în cuptor sunt o alternativă excelentă și pentru cei care vor să mănânce mai sănătos, pentru copii și pentru a evita prăjelile.

Vă asigurăm că nu vă vor dezamăgi și, odată ce i-ați încercat o dată, nu îi veți mai face altfel!

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • rozmarin (opțional)
  • 1 linguriță boia
  • 3 căței de usturoi întregi

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Curățați și spălați cartofii și tăiați-i în bastonașe groase. Puneți la fiert o oală cu apă și o lingură de sare. Când apa fierbe, puneți cartofii și fierbeți-i pentru 5 minute.

În acest fel, cartofii vor fi moi la interior, dar crocanți la exterior. Scoateți cartofii, scurgeți-i de apă și puneți-i într-o tavă cu hârtie de copt.

Stropiți cartofii cu ulei, condimentați cu care, piper, boia și adăugați pesmetul. Amestecați bine, astfel încât condimentele și pesmetul să ajungă pe toți cartofii.

Presărați o lingură de rozmarin peste cartofi și puneți cățeii de usturoi întregi. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute, în funcție de cât de groși sunt tăiați cartofii.

Cartofii vor fi perfect crocanți la exterior și moi la interior, iar textura va fi exact ca a cartofilor prăjiți, doar că mult mai sănătoși, pentru că nu sunt prăjiți în baie de ulei.

Poftă bună!