Cartoful, leguma preferată a românilor, poate fi gătit într-o mulțime de feluri și combinații. Și pentru că au apărut cartofii noi, astăzi vă propunem o rețetă simplă de cartofi aromatizați cu usturoi și pătrunjel. 

Se fac foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt perfecți ca garnitură, lângă un grătar sau alături de o salată verde. 

Dacă v-am făcut poftă deja, nu vă mai ținem pe jar și vă provocăm să încercați rețeta aceasta, de preferat cu cartofi noi sau cu cartofi roșii. 

Cartofi noi cu usturoi și pătrunjel, la cuptor
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 700 g cartofi noi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 lingurițe pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Spălați bine cartofii, fără să îi curățați de coajă. Tăiați cartofii în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt.

Amestecați uleiul de măsline cu sarea, piperul și usturoiul zdrobit. Turnați amestecul peste cartofi și amestecați bine, așa încât toți cartofii să fie acoperiți cu acest amestec.

Puneți cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 190-200 de grade, pentru 30-40 de minute, sau până când cartofii s-au rumenit.

Întoarceți cartofii de 2-3 ori, astfel încât să se rumenească pe fiecare parte. La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat peste ei și amestecați.

Serviți simpli, ca garnitură sau alături de o salată de legume.

Poftă bună!