Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână.

Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții. 

O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Cartofi Duchess
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 5 lingurițe unt
  • 2 gălbenușuri de ou

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Curățați cartofii și puneți-i la fiert într-o oală cu apă și sare. Lăsați la fiert în jur de o jumătate de oră, până când intră furculița în ei.

Scurgeți cartofii de apă și pasați-i cu ajutorul unei unelte pentru piure. Puneți o linguriță de sare, piper, untul, gălbenușurile și smântâna lichidă peste cartofi. Omogenizați bine totul.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți piureul obținut într-un poș și turnați în tavă, sub formă de grămăjoare de dimensiune potrivită.

Dați tava la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când cartofii s-au rumenit.

Serviți simpli sau pe post de garnitură.

Poftă bună!