Rețetele simple și clasice sunt, uneori, mai bune decât orice mâncăruri sofisticate. Este și cazul acestor cartofi la cuptor, cu rozmarin, rumeniți și aromați, pe care îi puteți savura atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.

Secretul cartofilor cu rozmarin perfect rumeniți este să îi lăsați în coajă, fără să îi curățați. De asemenea, încercați pe cât posibil să folosiți rozmarin proaspăt, nu din cel uscat. Va face diferența în ceea ce privește gustul. 

Nu în ultimul rând, aceasta este o rețetă de care vă puteți bucura și în perioada postului. 

Cartofi cu rozmarin la cuptor
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

1 kg cartofi 2 linguri ulei de măsline 4 căței de usturoi 2 lingurițe rozmarin proaspăt tocat sare piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Spălați bine cartofii și tăiați-i în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt. Pentru un plus de gust, lăsați cartofii cu tot cu coajă, fără să îi curățați. Îndepărtați doar porțiunile lovite sau stricate.

Amestecați uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat, sare și piper din belșug. Amestecați bine și turnați amestecul peste cartofi. Amestecați cu mâinile, astfel încât cartofii să fie acoperiți uniform de amestec. Este ideal să folosiți rozmarin proaspăt și nu uscat, pentru o aromă deosebită.

Dați la cuptor pentru o oră sau o oră și un sfert, în funcție de cât de mari sunt cartofii și dacă sunt cartofi noi sau vechi. Scoateți tava și amestecați din când în când, astfel încât cartofii să se coacă uniform, pe toate părțile.

Serviți cartofii cu rozmarin proaspăt, pe post de garnitură sau fel de mâncare în sine.

Poftă bună!