Garnitura este o parte importanta a unui preparat reusit, de aceea ti-am pregatita o reteta de inspiratie frantuzeasca.

Cartofi cu branza Gruyere

Ingrediente

  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa, felii subtiri
  • 700g cartofi, curatati si taiati in felii subtiri
  • 1 cana branza Gruyere, rasa

Mod de preparare

1. Se combina sare, piper si cimbru intr-un castron.

2. Se topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Se caleste ceapa aproximativ 8 minute. Se pune intr-un castron.

3. Se topeste 1 lingura de unt in tigaie, se ia de pe foc.

4. Se aranjeaza 1/3 din feliile de cartofi in tigaie intr-un strat usor suprapus. Se presara cu 1/2 lingurita de amestec de sare. Se adauga jumatate din ceapa si jumatate din branza Gruyere. Se repeta straturile, terminand cu cartofi, stropiti cu amestecul de sare ramas.

5. Se acopera si se gateste la foc mic pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 30 de minute. Se ia capacul si se mai lasa pe foc timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca 5-10 minute.

6. Se rastoarna pe un platou si se serveste.