Cartofi copți în coajă, cu unt și parmezan

Apare în Mancaruri, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu cartofi

Cartofi copți în coajă, cu unt și parmezan
2 voturi
5 2

Cartofii copți întregi, în coajă, ne amintesc de gustul copilăriei și de poveștile la gura sobei. Cine a crescut la țară asociază cartoful copt cu iarna și cu focul în sobă și cu toate amintirile din acea vreme. 

Cartofii copți în coajă au o aromă și o textură aparte, chiar dacă nu aveți la îndemână un foc de lemne. Ei pot fi făcuți la fel de bine și în cuptor și sunt delicioși, mai ales în sezonul rece. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi copți cu unt și parmezan, aromați, crocanți și perfecți atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. 

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • unt
  • parmezan
  • verdeață pentru decor
  • 1 cățel de usturoi
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați bine cartofii, înțepați-i din loc în loc cu o furculiță și ungeți-i cu ulei de măsline. Presărați sare și piper peste ei și înveliți fiecare cartof în folie de aluminiu.

Puneți cartofii la cuptor, direct pe grătar, pentru o oră, la 180 de grade. După o oră, verificați dacă sunt copți și, dacă mai este nevoie, mai lăsați-i 15 minute, de data aceasta cu folia desfăcută.

Amestecați untul la temperatura camerei cu parmezan ras, sare, piper și usturoiul zdrobit. Faceți o pastă și puneți și verdeața tocată fin, dacă aveți.

Faceți o tăietură ca un buzunar pe fiecare cartof și scobiți puțin cu furculița miezul, cât să faceți puțin loc. Puneți câte una-doua lingurițe din amestecul de unt cu parmezan în interiorul cartofilor, cât timp aceștia sunt încă fierbinți.

În acest fel, untul și parmezanul se vor topi și aromele se vor combina. Serviți cartofii simpli sau ca garnitură, după ce s-au răcit puțin.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra

Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras

Un mod inedit de a gati pastele.

Conopida Cu Parmezan Si Otet Balsamic

Conopida la cuptor nu este prima alegere atunci cand vine vorba de garnituri, insa rezultatul este delicios.

Vita Cu Broccoli Si Cartofi La Cuptor

O reteta simpla si gustoasa pentru un pranz in familie.

Rosii Cu Parmezan, Garnitura Perfecta Pentru Fripturi

O garnitura perfecta pentru fripturi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta