Daca esti in cautarea garniturii perfecte pentru friptura, atunci te anuntam ca tocmai am gasit-o. Desi simpla, este perfecta pentru a completa aroma carnii.

Cartofi copti cu salvie
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 1.5 kg de cartofi, taiati in bucati
  • 5 linguri de grasime de gasca
  • frunze de salvie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun cartofii intr-o cratita cu apa rece si sare, se acopera si se da in fiert, apoi se fierb timp de 5 minute. Se scurg bine si se pun intr-o tigaie, la foc mic, agitand tigaia pentru a se rumeni pe margini.

2. Se topeste grasimea de gasca intr-o tava, in cuptor timp de 2-3 minute, apoi se scoate tava si se adauga cartofii. Se lasa la cuptor timp de 40 de minute, amestecand ocazional, pana cand sunt aurii si crocanti. Se adauga frunzele de salvie si sare de mare, apoi se mai lasa la cuptor timp de inca 10-15 minute.