Nu e de mirare că leguma preferată a românilor este cartoful. E hrănitor, ieftin și foarte versatil. Se poate găti într-o mulțime de feluri și aveți întotdeauna o sursă de inspirație pentru un fel de mâncare ieftin și foarte gustos. 

Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație mediteraneană, o porție de cartofi aromatizați cu usturoi și oregano, la cuptor, pe care o puteți savura pe post de garnitură sau fel de mâncare în sine. 

Cartofi aromatizați cu usturoi și oregano (în stil grecesc)
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 6-7 cartofi
  • ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1/2 cană supă de pui sau de vită
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Spălați cartofii și tăiați-i cuburi. Puneți-i într-un bol și adăugați peste ei: câteva linguri de ulei de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și piper și zeama de lămâie. Amestecați bine, astfel încât cartofii să fie acoperiți uniform de ulei și condimente.

Puneți cartofii într-o tavă și dați la cuptor. Lăsați 10 minute, cât să prindă o crustă și să fie crocanți la exterior. Adăugați supa de pui sau de vită (sau apă) și mai dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când lichidul s-a evaporat din vas.

Încercați cartofii cu o furculiță să vedeți dacă sunt gătiți. Mai lăsați 5-10 minute la cuptor, în funcție de cât de crocanți vreți să fie.

Serviți alături de o bucată de friptură sau salata preferată.

Poftă bună!