Aproape că nu există cineva care să poată refuza o porție de cartofi prăjiți. Fie că îi servim simpli sau pe post de garnitură, cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, mai ales că se prepară ușor și sunt ieftini. Singurul lor defect este că îngrașă și sunt nesănătoși, mai ales dacă îi prăjim în baie de ulei.

De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de cartofi prăjiți la cuptor, crocanți și rumeniți, cu foarte puțin ulei. Sunt o alegere ideală, mai ales pentru copii și mesele lor, pentru a transforma un preparat nesănătos într-unul inofensiv. 

Cartofi "prăjiți" la cuptor - crocanți și aromați
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • parmezan ras (opțional)

Mod de preparare

Curățați și spălați cartofii, iar după ce îi tăiați, scurgeți-i bine de apă. Tapetați cu prosoape de hârtie dacă este nevoie, pentru a absorbi excesul de apă. Puteți tăia cartofii pai sau în sferturi, dacă vreți să obțineți cartofi gen wedges.

După ce i-ați scurs de apă, puneți cartofii într-un bol încăpător. Amestecați 2 linguri de ulei cu sare, piper, boia și usturoi pudră și turnați amestecul peste cartofi. Amestecați totul cu mâinile, astfel încât condimentele și uleiul să ajungă pe fiecare cartof în parte.

Puneți cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor, la 190-200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de gătire depinde de dimensiunea cartofilor. În timpul gătirii, îi puteți scoate și întoarce de pe o parte pe alta, pentru a deveni crocanți peste tot.

La final, cât cartofii sunt încă fierbinți, puteți adăuga parmezan sau brânză rasă peste ei. Serviți cartofii simpli sau pe post de garnitură.

Poftă bună!