Adaugă rețeta »

Carne de vită cu salsa de anşoa și mămăligă

Apare în Mancaruri cu carne, Fel principal

Carne de vită cu salsa de anşoa și mămăligă
2 voturi
5 2

Tocană cu carne de vită, aromata cu salsa de anşoa si servită cu mămăligă = prânzul perfect.

Ingrediente

  • Pentru tocana de vită:
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă, fin tăiată
  • 3 morcovi mici, felii subțiri
  • 1 praz, feliat subțire
  • 100g ciuperci, tăiate pe jumătate
  • 2 caţei de usturoi, zdrobiţi
  • 750g carne de vită, cubulețe
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri de pastă de roşii
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 250ml vin roşu
  • 400ml supă de vită
  • cimbru proaspăt
  • Pentru salsa şi mămăligă:
  • pătrunjel proaspăt
  • frunze proaspete de busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 fileuri de anșoa
  • 1 linguriţă de oţet
  • sare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 500ml lapte semidegresat
  • 30g unt
  • 100g mălai
  • 30g parmezan ras
Timp de preparare: 4 ore
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se încălzeşte puţin ulei într-o cratiţă. Se adăuga ceapa, morcovul și prazul, apoi se călesc timp de 5 minute până când încep să se înmoaie. Se adăuga ciupercile și usturoiul și prăjesc timp de încă 4 minute, amestecând ocazional.

2. Se adăuga carnea de vită, făina, pasta de roșii și sosul Worcestershire. Se măreşte căldura și se căleşte carnea timp de un minut, amestecând. Se adăugă vinul şi se lasă timp de 1-2 minute, apoi se adăugă supa și cimbrul. Se dă în fiert, apoi se lasă să fiarbă la foc foarte mic. Se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 3-4 ore, amestecând la fiecare 45 de minute pentru a preveni prinderea pe fund. Se verifică de condimente şi se asezonează dacă este nevoie.

3. Într-un blender, se pasează patrunjelul și busuiocul, usturoiul, fileurile de anșoa, oțetul, sarea și uleiul de măsline.

4. Într-o cratiță mare, se încălzeşc laptele și untul până când dă în fiert. Se adaugă mălaiul, treptat, amestecând constant, până când mămăliga se îngroașă și este fiartă.

5. Se adaugă parmezanul ras și sare și piper. Se lasă să mai fiarbă timp de 5 minute. Se serveşte carnea de vită cu salsa şi mămăligă.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Carne de vită cu salsa de anşoa și mămăligă" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Supa Picanta Cu Carne De Pui Tocata

Aceasta supa picanta este perfecta pentru serile friguroase de iarna.

Paste Cu Carne Si Sos

Nu intotdeauna ai suficient timp la dispozitie pentru a pregati cina. Iata un preparat porivit pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva rapid si...

Placinta Ciobanului, Un Preparat Clasic Englezesc, Cu Carne De Miel Si Cartofi

Un preparat clasic englezesc, cu carne de miel si cartofi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!