Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de paste, astăzi vă propunem un alt fel de paste, umplute cu brânză și spanac. Cannelloni sunt un tip de paste foarte versatile, pot fi umplute cu orice, de la carne tocată, până la brânză și spanac sau chiar ciuperci, dacă vreți o rețetă de post. 

Cannelloni cu brânză și spanac se fac foarte ușor și pot fi o cină rapidă, care să sature întreaga familie. Puteți folosi ricotta sau altfel de brânză cu mai puține grăsimi, dacă vă doriți o rețetă dietetică. 

Cannelloni cu ricotta și spanac
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 600 g brânză ricotta
  • 250 g spanac congelat
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 50 g parmezan ras
  • 200 g mozarella
  • 12 tuburi de cannelloni
  • 250 ml pastă de tomate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Amestecați sosul de roșii cu o linguriță de oregano și una de busuioc uscate și turnați sosul într-o tavă pentru cuptor.

Puneți ricotta scursă de apă și spanacul tocat într-un bol. Asezonați cu sare și piper și amestecați bine. Adăugați smântâna și omogenizați totul.

Umpleți rulourile de cannelloni cu amestecul de brânză și spanac și așezați-le în tavă. Presărați mozarella rasă deasupra și dați la cuptor pentru 30-35 de minute.

Puneți și parmezanul ras și mai lăsați în cuptor 10 minute.

Poftă bună!