Sosul Chutney si ceapa gatita pe gratar dau savoare acestui burger. Il poti servi langa cartofi prajiti si bere.

Burgeri De Curcan Cu Chutney De Mango

Ingrediente

  • 1 bagheta, de preferat din cereale integrale
  • 1 ceapa rosie mare, taiata rondele
  • 500g carne tocata de curcan
  • 4 linguri de chutney de mango
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani salata verde, tocata

Mod de preparare

1. Se incalzeste o tigaie grill.

2. Se taie bagheta in 4. Se taie fiecare bucata, pe jumatate, pe lungime si se indeparteaza aproximativ jumatate din miez din fiecare parte.

3. Se toaca marunt suficienta ceapa cat sa fie 1/3 cana. Se amesteca ceapa tocata cu carnea de curcan, 1 lingura chutney si sare intr-un bol mediu. Se amesteca usor cu mainile pana cand ingredientele sunt bine combinate. Se formeaza 4 burgeri, de aproximativ 2,5 cm grosime, forma ovala pentru a se potrivi cu forma painii.

4. Se unge gratarul. Se pun rondelele de ceapa pe gratar si se lasa pana cand se inmoaie si este usor carbonizata, 3-4 minute pe fiecare parte. Se pun burgerii pe gratar si se lasa 4 la 5 minute pe fiecare parte. Se pune painea pe gratar timp de 2 minute.

5. Se pune restul de chutney de mango pe o parte de bagheta, se adauga burger de curcan, ceapa la gratar si salata verde. Se acopera cu painea ramasa.