Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește. 

Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume. 

Burgeri cu ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 chifle
  • ciuperci champignon
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 felii emmentaller
  • roșie
  • ceapă roșie
  • salată
  • sos barbecue
  • maioneză

Mod de preparare

Curățați ciupercile și puneți-le într-o tavă. Presărați sare și piper și puțin ulei de măsline. Dați ciupercile la cuptor pentru 10-12 minute, după care le scoateți și așezați feliile de emmentaller peste ele. Dați din nou la cuptor, pentru încă 3-4 minute.

Între timp, tăiați felii roșiile și ceapa. Spălați salata și încălziți chiflele. Amestecați maioneza cu sosul barbecue și ungeți chiflele cu sosul.

Așezați salată la baza chiflei, apoi ciuperci gratinate, roșie, ceapă roșie și cealaltă jumătate a chiflei.

Serviți burgerii simpli sau cu cartofi prăjiți. Poftă bună!