Dacă vă plac burgerii, dar vă feriți de calorii, această variantă de burger în roșie este ideală. Eliminați, din start, pâinea, baconul și sosurile greoaie, adică mai mult de jumătate din numărul de calorii.

În plus, roșiile umplute cu compoziție de burger arată foarte bine și pot fi o soluție la îndemână și atunci când aveți musafiri sau pentru o petrecere de vară, la grătar. 

Burger servit în roșie
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 400 g carne tocată
  • 1 lingură sos barbecue
  • 1 lingurță ketchup
  • sare
  • piper
  • 200 g Cheddar
  • 4 roșii
  • salată iceberg
  • 2 castraveți murați

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le la călit în ulei de măsline. După 5 minute, adăugați carnea tocată și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper și căliți carnea până când nu mai este roz, aproximativ 10 minute.

Adăugați ketchup-ul și sosul barbecue și mai lăsați pe foc 5 minute, sau până când carnea s-a călit complet.

Faceți 4 sau 6 tăieturi verticale pe roșie în funcție de cât de mare este, având grijă să nu tăiați până jos. Trageți ușor de margini, pentru a face loc în mijlocul roșiei.

Umpleți fiecare roșie cu carne tocată, adăugați deasupra cașcaval ras, salată tăiată fin și o felie de castravete murat. Puteți servi roșiile-burger așa sau le puteți da la cuptorul încins pentru 10 minute, cât să se topească brânza Cheddar.

Poftă bună!