Unul dintre cele mai apreciate preparate din Balcani, care se poate face cu carne, legume sau branza.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
1 cana branza feta 1 ceasca smantana 1 ceasca branza cottage 230g crema de branza 2 oua 1 pachet de aluat foietaj 1 cana de lapte 1 cana de ulei vegetalMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge usor o foaie de copt.2. Se amesteca feta, smantana, branza cottage, crema de branza si ouale impreuna intr-un castron. Se amesteca laptele si uleiul intr-un castron mic.
3. Se ung 3 foi de aluat cu amestecul de lapte si ulei si se pun una peste alta. Se pune o parte din amestecul de branza in linie dreapta la un capat al aluatului. Se ruleaza pentru a forma o spirala. Se transfera pe foaia de copt. Se repeta cu compozitia ramasa.
4. Se coace burek-ul in cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute.