Un desert usor, potrivit atat pentru cafeaua de dimineata, cat si pentru ceaiul de dupa-amiaza.

Bundt Cake Cu Unt De Arahide Si Zmeura
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 250g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 250g unt
  • 250g zahar pudra
  • 5 oua
  • Pentru blatul de zmeura:
  • 50g zmeura congelate
  • 110ml lapte
  • Pentru blatul de unt de arahide:
  • 100g unt de arahide
  • 50ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 300g zahar pudra
  • 1/2 lamaie - suc
  • alune sarate, faramitate si zmeura pentru decor

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se cern faina si praful de copt intr-un bol, apoi se imparte in mod egal intre 2 boluri. Se zdrobeste zmeura, apoi se amesteca in lapte pentru a forma o pasta roz neteda. Se pune deoparte.

2. Se pun untul si zaharul intr-un bol si se bat cu un mixer electric pana capata o culoare palida si este pufos. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare, apoi se imparte amestecul uniform, in 2 boluri. Se adauga untul de arahide si laptele intr-unul dintre bolurile cu faina si zmeura al doilea bol cu faina.

3. Se toarna, pe rand, compozitia din cele doua boluri intr-o tava de bundt cake, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor timp de 1 ora, acoperind tava, dupa 45-50 de minute. Este gata atunci cand un bat introdus in mijloc iese curat. Se raceste in statava timp de 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.

4. Pentru glazura, se pune zaharul intr-un castron si se amesteca lent, cu un tel, in timp ce se stoarce de suc de lamaie. Se adauga cateva picaturi de apa, pana cand glazura curge intr-un strat gros. Se toarna glazura peste prajitura, apoi se imprastie alune faramitate si zmeura.