Cine nu indrageste aceste bilute pufoase si apetisante? Aceasta e o varianta si mai speciala pentru ca de fapt nu contine cascaval si nu sunt deloc gretoase sau imbibate in ulei. Si sunt atat de usor de facut...

Bulete De Cascaval

Ingrediente

  • - 400 g branza de burduf(va recomand sa o folositi pe cea de la Napolact)
  • - 250 g mozzarella( eu folosesc mozzarella in zer produsa de Mega Image)
  • - 1 praf de copt
  • - 2 oua
  • - 5-6 linguri de faina
  • - jumatate de litru de ulei

Mod de preparare

Mozzarella se da prin razatoare, iar branza de burduf se sfarama in bucatele cat mai mici. Daca nu aveti un blender, puteti amesteca toate ingredientele la mixer.

Eu nu mai adaug sare datorita branzei de burduf, dar fiecare stie cat de sarat mananca. Va iesi o coca usor lipicioasa, din care vom incepe sa facem bilute.

Atentie insa, bilutele nu trebuiesc sa fie foarte mari, deoarece se umfla si la prajire, sa nu fie mai mari decat o boaba de strugure. Sfatul meu e sa faceti inainte toate bilutele si apoi sa treceti la scaldatul lor in ulei.

Intr-o oala mai micuta se toarna jumatate de sticla de ulei si se lasa pe foc pana se incinge bine.

Cand uleiul s-a incins incepem sa punem bilutele, acestea nu vor trebui sa stea foarte mult ca sa se faca.

Cand sunt rumene si numai bune de papat se vor ridica la suprafata. Atunci trebuiesc scoase imediat, altfel va iesi mozzarella din ele.

De asemenea, e foarte bine sa nu puneti foarte multe bilute deodata, deoarece se vor prinde intre ele.

E bine ca atunci cand le scoateti sa le puneti pe un servet de bucatarie care sa absoarba uleiul in exces, de asemenea pentru a fi perfecte nu e indicat sa le puneti unele peste altele.