Ceapa caramelizata si branza Cheddar se potrivesc perfect! Daca mai adaugam si cimbru parfumat, reusim sa facem cele mai aromate bulete.

Bulete De Branza Si Ceapa Caramelizata
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 25g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, fin tocata
  • 1 lingurita de cimbru proaspat
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 3 cani de faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 cana Cheddar, rasa
  • 3 oua, usor batute
  • 3/4 cana de lapte
  • 50g unt, topit si racit

Mod de preparare

1. Se incalzesc untul si uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa si cimbru. Se gateste, amestecand ocazional, timp de 15 minute sau pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga zaharul si otet. Se mai lasa pe foc timp de 5-8 minute sau pana cand amestecul este caramelizat. Se pune deoparte sa se raceasca complet.

2. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

3. Se combina faina, sare si 1/2 cana Cheddar intr-un castron mare. Se asezoneaza cu piper. Se adauga un ou, lapte si unt topit. Se amesteca bine. Se adauga ceapa. Se framanta usor.

4. Se imparte amestecul in 12 parti egale. Re ruleaza sub forma unor bile. Se aranjeaza bilele de pe tava preparata. Se perie cu un pic de lapte in plus si se presara cu restul de cheddar. Se da la cuptor timp de 35-40 de minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca pe tava. Se servesc calde sau la temperatura camerei, cu unt.