Partea buna a acestei retete de budinca cu ananas este ca poti sa faci budincile dimineata, apoi sa le mananci la temperatura camerei, cu crema calda de vanilie.

Budinca de ananas cu crema de vanilie
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 175g unt
  • 12 lingurite de miere
  • 4 felii de ananas proaspete, sau 4 inele de ananas dintr-o conserva
  • 175g de zahar pudra
  • 3 oua
  • 175g faina

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se lubrifiaza o tava de briose cu putin unt.

2. Se pune 1 lingurita de miere in fiecare forma de briosa. Se taie ananasul in bucati mici. Se pun cateva bucati de ananas labaza fiecarei forme.

3. Intr-un castron, se bat impreuna untul si zaharul pana cand are o consistenta cremoasa. Se sparg ouale intr-un bol separat si se bat cu un mixer, apoi se amesteca treptat untul si zaharul, cu putina faina. Se toarna restul fainii in amestec, apoi se toarna in fiecare forma de briosa.

4. Se pun in cuptor timp de 12-15 minute.

5. Se servesc cu crema de vanilie.