O reteta clasica ce a fost reinventata prin adaugarea marmeladei pentru a o transforma intr-un desert extraordinar de gustos.

Budinca Cu Marmelada Si Unt
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 8 felii de paine alba groase
  • 80g unt, inmuiat
  • 200g marmelada
  • 50g stafide
  • 4 oua, plus 2 galbenusuri
  • 50g zahar
  • 400ml lapte
  • 200ml smantana lichida
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 40g zahăr demerara

Mod de preparare

1. Se intinde unt si marmelada pe o parte a fiecarei felii de paine cu unt, apoi se taie in 4 triunghiuri egale. Se aranjeaza painea intr-un vas de copt, suprapunand triunghiurile. Se presara stafide deasupra.

2. Se bat ouale si galbenusurile, zaharul, laptele, smantana, nucsoara si scortisoara intr-un castron, apoi se toarna uniform pese paine. Se inveleste in folie, apoi se lasa la rece timp de cel putin o ora.

3. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se presara budinca cu zahar, apoi se coace timp de 1 ora sau pana cand painea este aurie.