Bruschete din piept de pui

Apare în Carne de pui, Mancaruri cu carne, Aperitive

Bruschete din piept de pui
6 voturi
5 6

Mâncărurile simple și rapide sunt ideale mai ales în sezonul cald, când nu avem chef de stat prea mult lângă aragaz sau cuptor. Iar o bucată de pește sau de carne de pui ne scoate cel mai repede din încurcătură, atunci când avem de preparat o cină rapidă, ușoară și delicioasă în același timp.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi are un aer fresh, de vară, datorită combinației de roșii cu busuioc. Așa cum îi spune și numele, rețeta aceasta este una de bruschete, numai că baza nu va fi o felie de pâine prăjită, ci o bucată rumenită de carne de pui, făcută pe grătar sau în tigaie. 
 

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță oregano
  • 3 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 4 felii de mozzarella
  • 2 lingurițe busuioc proaspăt
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui de oase și piele. Puneți într-un vas uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și oregano și amestecați bine. Puneți bucățile de piept de pui în vas și acoperiți-le cu acest amestec. Lăsați cel puțin 30 de minute, pentru ca aromele să se combine.

După ce pieptul de pui a stat la marinat o jumătate de oră, prăjiți bucățile de carne pe grătar sau pe o tigaie încinsă. Scurgeți excesul de lichid și lăsați carnea la foc potrivit, între 5 și 8 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de carne.

Între timp, tocați roșiile cubulețe și amestecați-le cu usturoiul zdrobit, busuiocul tocat fin, sare, piper și o linguriță de ulei de măsline.

Cât timp pieptul de pui încă este pe foc, puneți câte 2 felii de mozzarella pe fiecare bucată de carne și mai lăsați 2-3 minute, cât să se topească.

Scoateți pieptul de pui din tigaie și puneți 1-2 linguri din amestecul de roșii deasupra. Serviți simplu sau cu garnitură.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Bruschete Cu Branza Si Capsuni

N-ai fi zis niciodata ca gustul sarat al branzei merge atat de bine cu dulceata capsunilor.

Piept De Pui Cu Sos De Ciuperci

Secretul unui sos cremos reusit este sa nu puneti prea multa smantana, pentru a nu acoperi celelalte arome.

Piept De Pui Umplut Cu Branza Si Ardei Rosu

Pieptul de pui, umplut cu ardei, ceapa si branza are un gust aromat, fara prea mult efort.

Bruschete Cu Macrou Afumat Si Ceapa Murata

Aceste bruschete sunt o alternativa la celebrul somon afumat, servit la petreceri.

Bruschete Cu Mozzarella Si Sos De Rucola

Rapid, usor si delicios. Aceste bruschete pot fi servite ca aperitiv, dar, la fel de bine, pot constitui un pranz simplu.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta