Rapid, usor si delicios. Aceste bruschete pot fi servite ca aperitiv, dar, la fel de bine, pot constitui un pranz simplu.

Bruschete cu mozzarella și sos de rucola
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 paine cu masline, taiata felii
  • 1 catel de usturoi
  • 25g rucola
  • 1 lingura de migdale prajite
  • 1 chilli, fara seminte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 375g mozzarella

Mod de preparare

1. Se prajesc feliile de paine pe un gratar mediu sau in toaster, pana cand se rumenesc.

2. Intre timp, se marunteste usturoiul, rucola, migdalele si ardeiul iute cu ajutorul unui mixer sau chopper, pana se formeaza o pasta groasa. Se adauga sucul de lamaie si uleiul de masline, apoi se amesteca din nou, adaugand apa, daca este nevoie. Se asezoneaza la gust cu sare si piper negru proaspat macinat.

3. Se pun feliile de mozzarella pe paine, se adauga sos de rucola, apoi se serveste.