Brioșe - rețeta originală

Apare în Prajituri de casa, Briose, Dulciuri

Brioșe - rețeta originală
15 voturi
5 15

Brioșele, sau muffins, sunt un desert foarte gustos, rapid și ușor de făcut, atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți prăjituri rapide pentru musafiri. 

Rețeta originală de brioșe este una foarte simplă și, pornind de la ea, puteți improviza și adăuga ce alte ingrediente vă plac, cum ar fi cacao, vanilie sau fulgi de cocos. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă originală de brioșe, pe care le puteți prepara în mai puțin de o oră. 

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 125 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g fulgi de ciocolată sau fructe uscate
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți două tăvi pentru muffins, cu suporturi de hârtie în ele.

Bateți ouăle cu mixerul într-un bol. Adăugați uleiul treptat și laptele și mixați până când se omogenizează. Apoi, puneți zahărul și continuați să mixați până când compoziția capătă un aspect cremos.

Puneți făina, câte o lingură, și un praf de sare. Încorporați făina cu ajutorul unui tel sau unei spatule. Amestecați și fulgii de ciocolată sau fructele uscate în compoziție.

Turnați compoziția în forme, fără să le umpleți până sus. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele sunt rumenite. Lăsați brioșele să se răcească complet înainte de a îndepărta hârtia.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de...

Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e...

Aluat pentru pizza - rețeta lui Gennaro Contaldo

Atunci când vine vorba despre pizza, ingredientele și baza sunt secretele reușitei. Un blat ca la carte și ingrediente de calitate vă vor...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și, în...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna....

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare...

Cozonac simplu - rețeta pentru începători

Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase. Explicația...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta