Adaugă rețeta »

Briose englezesti

Apare în Dulciuri, Briose

Briose englezesti
2 voturi
5 2

Briosele englezesti sunt perfecte pentru micul dejun. Sunt perfecte cu unt si o cafea cu lapte.

Ingrediente

  • 8grame drojdie
  • 300ml lapte
  • 400g faina
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita zahar
  • 30g unt, topit
  • ulei vegetal
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se incalzesc 250-300 ml lapte intr-o cratita, fara a-l da in fiert. Se raceste usor, apoi se adauga 8g de drojdie si se lasa deoparte. Se pun 400g de faina intr-un castron mare cu sare si zahar, apoi se amesteca. Se adauga untul topit, apoi se amesteca pentru a forma un aluat. Se pune pe o suprafata pudrata cu faina si se framanta timp de 10-15 minute pana cand este elastic si neted.

2. Se transfera intr-un castron, se acopera cu un prosop curat si se lasa undeva la cald pana cand se dubleaza in dimensiune, timp de 1 ora (sau se lasa peste noapte in frigider). Dupa ce a crescut, se framanta din nou aluatul pe suprafata de lucru, apoi se intinde pana la 2-3 cm grosime. Se taie 8-10 discuri din aluat. Se pun discurile pe o hartie de copt, se pudreaza cu putina faina si se acopera cu folie. Se lasa sa creasca timp de 25-30 de minute.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga putin unt. Se transfera cu grija briosele, se prajesc timp de 6-7 minute, apoi se intorc. Se imparte fiecare briosa pe jumatate, se acopera cu unt si se servesc imediat.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Briose englezesti" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Briose Cu Porumb Si Bacon

Pana si copiii vor savura acest aperitiv.

Briose Cu Ciocolata

Cafea si briose, masa perfecta de dimineata!

Briose Cu Mere, Cheddar Si Quinoa

Briose sanatoase care pot fi servite alaturi de supe si fripturi.

Briose Cu Mure Si Crusta Crocanta

Briosele sunt in lista mea cu deserturi preferate de savurat la cafea.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!