Un preparat pe care il poti servi inlusiv la locul de munca poate fi un pranz ideal, asa cum sunt aceste briose delicioase.

Briose cu sunca si branza
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 3 felii de sunca afumata, tocate
  • 6 frunze de salvie proaspete, tocate fin
  • 75g Cheddar matur, tocat
  • 50g unt, topit si usor racit
  • 1 ou, batut usor
  • 1 lingura de mustar
  • 150ml lapte semidegresat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se strecoara faina, praful de copt si 1/4 lingurita de sare intr-un bol mare. Se adauga sunca, salvia si Cheddar. Se face o adancitura in centru, apoi se adauga untul, oul, mustarul si laptele. Se amesteca impreuna pana se combina toate ingredientele.

2. Se pune amestecul in forme de briose, astfel incat fiecare este de aproximativ trei sferturi plina. Se pun formele pe 2 foi de copt si se coc timp de 8-10 minute, pana cand cresc. Se transfera si se lasa sa se raceasca. Se servesc calde sau la temperatura camerei, cu chutney-ul preferat.