Cand vine vorba de micul dejun gustos, nu ai cum sa dai gres cu briosele, mai ales atunci cand sunt sanatoase si pline de fructe.

Briose cu rubarba si curmale
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 300g rubarba, taiata subtire
  • 2 linguri zahar brun
  • 350g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 120g zahar pudra
  • 2 oua
  • 200ml lapte
  • 70g margarina
  • 100g sirop de mere
  • 70g curmale, fara samburi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se amesteca rubarba cu zaharul brun si se pune intr-o tava. Se coace timp de 15 minute sau pana cand rubarba este frageda, apoi se lasa sa se raceasca. Se tapeteaza 16 forme de briose cu hartie de copt.

2. Se pune faina intr-un castron mare cu scortisoara si zaharul. Se bat ouale, laptele si margarina cu sosul de mere, apoi se adauga la amestecul de faina cu rubarba racita si curmalele. Se amesteca usor, dar nu prea mult.

3. Se imparte amestecul in forme si se coace timp de 25 de minute sau pana cand creste si este auriu. Se raceste complet.