Pana si copiii vor savura acest aperitiv.

Briose Cu Porumb Si Bacon
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 50ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 300g bacon, tocat
  • 310g porumb, scurs
  • 300g iaurt natural
  • 1 lingurita sos chilli
  • 1 ou, usor batut
  • 1 dovlecel, ras
  • 125g malai
  • 150g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • masline negre si branza (optional), pentru a servi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C si se unge o tava de briose.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se gateste ceapa, amestecand, timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga bacon si se fierbe timp de 5 minute sau pana cand devine crocanta, apoi se adauga porumb si se fierbe timp de inca 1 minut. Se transfera intr-un castron si se pune deoparte sa se raceasca.

3. Dupa ce s-a racit, se adauga iaurt, sos de chilli, ou, dovlece si malai. Se cern faina si praful de copt. Se amesteca pana se combina. Se imparte amestecul in tava de briosa si se coace timp de 25 de minute sau pana devin aurii. Se racesc usor, apoi se pun deoparte.

4. Se servesc calde sau la temperatura camerei, cu masline negre si branza.