Briosele sunt in lista mea cu deserturi preferate de savurat la cafea.

Briose Cu Mure Si Crusta Crocanta
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • sare
  • 190g zahar pudra
  • 210ml lapte
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1 lamaie - coaja
  • 250g mar
  • 150g mure
  • Pentru crusta:
  • 15g unt
  • 25g faina
  • 15g zahar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se pune hartie de copt intr-o tava pentru briose. Sau se pun formele pentru briose intr-o tava.

2. Pentru a face invelisul crocant, se freaca untul cu faina pana cand compozitia se aseamana cu un pesmet fin. Se adauga zaharul si se amesteca cu ajutorul mainilor pana cand compozitia se faramiteaza.

3. Pentru briose, se cerne faina si se adauga intrul bol alaturi de praful de copt, zahar si sare. Intr-un alt castron mai mic, se bate oul, se adauga laptele, untul topit si coaja de lamaie.

4. Se curata marul si se taie in bucatele mici. Se maruntesc simurele.

5. Se adauga amestecul de lapte si ou cu faina, pana cand devine o compozitie omogena. Se adauga merele si murele.

6. Se toarna amestecul uniform in formele de briosa si se presara peste compozitia pentru invelisul crocant. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand briosele cresc si devin aurii. Se racesc timp de 5 minute, apoi se servesc calde.