Delicioase, usoare si pufoase! Perfecte langa o cana de lapte fierbinte, in serile reci.

Briose cu dovleac si ghimbir
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 100g mix budinca instant de caramel
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 cana unt la temperatura camerei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana zahar brun
  • 4 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 425g piure de dovleac

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ung 24 forme de briose. Se amesteca faina, amestecul de budinca, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir macinat si cuisoare intr-un castron. Se pune deoparte.

2. Se bat untul, zaharul alb si zaharul brun cu un mixer electric intr-un castron mare pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand. Se incorporeaza piureul de dovleac si vanilia, cu ultimul ou. Se adauga amestecul de faina, amestecand pana cand este incorporat. Se toarna compozitia in formele de briosa pregatite.

3. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute. Se racesc in forme timp de 10 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.