Brioșe cu cremă de căpșuni

Apare în Prajituri cu capsuni, Prajituri cu crema, Prajituri cu fructe

Brioșe cu cremă de căpșuni
3 voturi
5 3

Căpșunile sunt vedeta în această perioadă, în piețe, în supermarketuri și în grădini. Așa că un desert cu căpșuni este întotdeauna binevenit. Astăzi vă propunem ceva ușor de făcut, dar foarte gustos și de efect. Brioșe cu cremă de căpșuni, un desert cu care vă veți impresiona musafirii, ca să nu mai vorbim despre faptul că va fi adorat de copii. 

Aceste brioșe cu cremă de căpșuni se fac foarte simplu, sunt delicioase și arată foarte bine. Dacă vreți să simplificați rețeta, puteți renunța la crema de căpșuni și să faceți brioșele simple. 

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 65 g unt
  • 1 ou + 2 albușuri
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 125 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 200 g căpșuni
  • Pentru cremă:
  • 50 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri piure de căpșuni
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • căpșuni proaspete pentru decor
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o veți unge cu puțin ulei.

Puneți căpșunile în blender și pasați-le bine. Turnați laptele și vanilia peste ele și amestecați.

Într-un bol separat, puneți făina, praful de copt și un praf de sare.

Mixați untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, până când capără o consistență cremoasă și zahărul s-a dizolvat. Reduceți viteza mixerului, după care adăugați oul și cele două albușuri și amestecați până când s-a omogenizat.

Turnați amestecul de lapte și piure de căpșuni, apoi încorporați făina câte o lingură odată. Când compoziția este gata, turnați-o în formele pentru brioșe. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când s-au rumenit și au crescut.

Între timp, vă puteți ocupa de cremă. Puneți untul într-un vas pentru mixer și amestecați câteva minute. Adăugați zahărul pudră, vanilia și piureul de căpșuni. Mixați până când obțineți o cremă fină. Dacă doriți, mai puteți adăuga piure de căpșuni sau sirop concentrat, caz în care veți reduce cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulce este siropul.

Ornați brioșele cu cremă după ce s-au răcit și decorați cu căpșuni proaspete. Dați la frigider înainte de a servi.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon

O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată...

Supă cremă de spanac

Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare...

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de...

Cremă de șampanie pentru prăjituri

Cremele simple și rapide, cu textură de budincă, sunt perfecte atunci când aveți poftă de ceva dulce, dar le puteți folosi și pentru...

Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone

Tortul de ciocolată este un desert irezistibil pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o aniversare, atunci când aveți musafiri sau...

Brioșe - rețeta originală

Brioșele, sau muffins, sunt un desert foarte gustos, rapid și ușor de făcut, atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să...

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de...

Cremă de cocos pentru prăjituri și torturi

Atunci când vine vorba despre deserturi, puteți urma rețete clasice, sau puteți improviza o prăjitură care să se potrivească...

Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver

Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei,...

Supă cremă de dovleac

În sezonul rece, ciorbele și supele calde sunt cele mai bune aliate pentru a ne încălzi și pentru a ține la distanță virozele....

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta