Brioșe cu cremă de căpșuni

Apare în Prajituri cu capsuni, Prajituri cu crema, Prajituri cu fructe

Brioșe cu cremă de căpșuni
3 voturi
4 3

Căpșunile sunt vedeta în această perioadă, în piețe, în supermarketuri și în grădini. Așa că un desert cu căpșuni este întotdeauna binevenit. Astăzi vă propunem ceva ușor de făcut, dar foarte gustos și de efect. Brioșe cu cremă de căpșuni, un desert cu care vă veți impresiona musafirii, ca să nu mai vorbim despre faptul că va fi adorat de copii. 

Aceste brioșe cu cremă de căpșuni se fac foarte simplu, sunt delicioase și arată foarte bine. Dacă vreți să simplificați rețeta, puteți renunța la crema de căpșuni și să faceți brioșele simple. 

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 65 g unt
  • 1 ou + 2 albușuri
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 125 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 200 g căpșuni
  • Pentru cremă:
  • 50 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri piure de căpșuni
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • căpșuni proaspete pentru decor
Timp de preparare: 40 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o formă pentru brioșe, pe care o veți unge cu puțin ulei.

Puneți căpșunile în blender și pasați-le bine. Turnați laptele și vanilia peste ele și amestecați.

Într-un bol separat, puneți făina, praful de copt și un praf de sare.

Mixați untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, până când capără o consistență cremoasă și zahărul s-a dizolvat. Reduceți viteza mixerului, după care adăugați oul și cele două albușuri și amestecați până când s-a omogenizat.

Turnați amestecul de lapte și piure de căpșuni, apoi încorporați făina câte o lingură odată. Când compoziția este gata, turnați-o în formele pentru brioșe. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când s-au rumenit și au crescut.

Între timp, vă puteți ocupa de cremă. Puneți untul într-un vas pentru mixer și amestecați câteva minute. Adăugați zahărul pudră, vanilia și piureul de căpșuni. Mixați până când obțineți o cremă fină. Dacă doriți, mai puteți adăuga piure de căpșuni sau sirop concentrat, caz în care veți reduce cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulce este siropul.

Ornați brioșele cu cremă după ce s-au răcit și decorați cu căpșuni proaspete. Dați la frigider înainte de a servi.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cremă arăbească de iaurt cu tahini

Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se...

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea

O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și...

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă...

Brioșe cu ciocolată simple și pufoase

Există cineva care poate refuza o porție de brioșe cu ciocolată? Pufoase, fragede, aromate, brioșele cu ciocolată se topesc în gură...

Brioșe aperitiv cu spanac și cheddar

Brioșele nu sunt doar un desert delicios, ci pot fi și un aperitiv foarte apetisant. Există o mulțime de variante de a prepara brioșe...

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de...

Cremă de ciocolată cu alune (Nutella de casă)

Nutella este genul de dulce care se potrivește în orice combinație și pe care cu greu poți să îl refuzi. Dar ce ai zice dacă...

Cremă de unt cu usturoi și ierburi aromatice

Nimic nu se compară cu o friptură fragedă, rumenită pe grătar, cu un sos care să o complimenteze perfect. Dacă nu aveți la...

Supă cremă de rădăcinoase

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de...

Panna Cotta cu căpșuni

Deserturile fără coacere sunt ușoare, rapide și la îndemână pentru orice gospodină. Se fac ușor și nu aveți cum să dați...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta