Există cineva care poate refuza o porție de brioșe cu ciocolată? Pufoase, fragede, aromate, brioșele cu ciocolată se topesc în gură pur și simplu, dacă sunt bine făcute. 

Secretul unor brioșe ca la carte constă în respectarea cantităților și în alegerea unor ingrediente de calitate. Așa că, dacă vă hotărâți să faceți aceste brioșe cu ciocolată, nu faceți rabat și alegeți o ciocolată de calitate superioară. Va face diferența în ceea ce privește gustul. 

Brioșe cu ciocolată simple și pufoase
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 75 g unt
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 175 g făină
  • 80 ml lapte

Mod de preparare

Puneți untul și ciocolata la topit, la bain marie.

Între timp, puneți ouăle, zahărul, sarea și vanilia într-un bol. Mixați până când amestecul capătă o culoare deschisă și o consistență cremoasă. La viteză mică a mixerului, încorporați ciocolata și untul topite.

Încorporați și făina cernută, câte o lingură. Aluatul va căpăta o consistență tare, așa că acum este momentul să îl diluați cu lapte rece. Pregătiți forma pentru brioșe și ungeți-o cu puțin ulei sau puneți suporturi speciale de hârtie.

Turnați compoziția în tavă, având grijă să lăsați aproximativ un centimetru liber la suprafață. Dați tava la cuptor, la 175 de grade, pentru aproximativ 15 minute.

Lăsați brioșele să se răcească, după care le puteți orna cu cremă sau le puteți lăsa așa. Acestea vor rămâne pufoase și umede la interior și fragede la exterior.

Poftă bună!