Portocalele si ciocolata sunt o combinatie divina. Incearca aceste briose de ciocolata pentru urmatorul ceai de dupa-amiaza.

Briose Cu Ciocolata Si Portocale
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 175g unt, tocat
  • 175g ciocolata neagra, tocata
  • 1 cana de zahar brun
  • 3 oua, usor batute
  • 1 portocala - coaja, rasa fin
  • 1 cana faina
  • 2 linguri de cacao
  • 6 felii de portocale, taiate pe jumatate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza 12 forme de briose cu hartie de copt.

2. Se topesc untul si ciocolata intr-un vas rezistent la caldura, asezat deasupta unei cratite cu apa fierbinte, amestecand pana la omogenizare. Se adauga zahar si se amesteca pana la dizolvare. Se ia de pe foc.

3. Se adauga ouale si coaja de portocala si se amesteca cu o lingura pana cand sunt bine combinate.

4. Se cerne faina si cacao in compozitie si se amesteca. Se toarna amestecul in forma si se acopera cu jumatate de felie de portocala. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca.