Brioșe cu bacon și cașcaval

Apare în Aperitive, Briose

Brioșe cu bacon și cașcaval
14 voturi
5 14

Atunci când te gândești la brioșe, mintea îți zboară la un desert cu fructe sau cu ciocolată, o porție de brioșe pufoase, parfumate și dulci. Dar, la fel de bine, brioșele pot fi sărate și pot fi savurate ca aperitiv. Sunt spornice, ușor de făcut și nu necesită prea mare efort. Așadar, în mai puțin de o oră, aveți un mic dejun cald, un aperitiv pentru musafiri sau o gustare de care să se bucure toată familia.

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, de brioșe cu bacon și cașcaval. Pe cât de bine sună și arată, pe atât de apetisante sunt. Veți avea nevoie de o formă pentru brioșe, clasică. Puteți folosi o tavă sau forme individuale, din aluminiu sau silicon, de care aveți acasă. 

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 275 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 150 g cașcaval
  • 100 g bacon
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pentru brioșe și ungeți fiecare formă cu puțin unt.

Tăiați mărunt baconul și puneți-l într-o tigaie pe foc. Lăsați 5 minute sau până când a devenit cât de crocant vă place. Lăsați să se răcească, pe un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-un bol, amestecați făina, praful de copt, untul și un praf de sare. Amestecați cu degetele, până când aluatul devine sfărâmicios. Separat, amestecați laptele, uleiul și oul până când se omogenizează. Adăugați baconul și cașcavalul dat pe răzătoare în amestec. Turnați totul peste amestecul de făină și unt și frământați cât să se omogenizeze.

Turnați compoziția în forme, dar aveți grijă să nu le umpleți până sus. Brioșele vor mai crește și la cuptor. Dați tava la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele sunt rumenite pe margine. Serviți brioșele calde.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Briose Cu Porumb Si Bacon

Pana si copiii vor savura acest aperitiv.

Cartofi Cu Sparanghel Si Bacon

O reteta delicioasa care poate inlocui o masa de pranz. Foloseste o alta leguma in loc de sparanghel, cum ar fi broccoli, daca preferi.

Supa Crema De Porumb Cu Bacon

O supa cu care, in mod sigur, iti vei surprinde familia.

Paste Carbonara Rapide Cu Dovlecei Si Bacon

Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa prepari un pranz rapid si gustos.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta