În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a cuptorului. De aceea, rețetele rapide și ușoare, care nu necesită mai mult de o jumătate de oră și un minim efort sunt ideale.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă. Aroma ei vă va duce cu gustul la o cină pe malul mării, pe o plajă de pe coasta Mediteranei. 

Bouyourdi este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline, puțin iute, datorită ardeiului jalapeno. O puteți savura ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine, pentru că este foarte gustoasă și sățioasă. 

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2-3 roșii
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 250 g brânză Feta
  • 1 ardei iute (jalapeno)
  • 1 ardei gras
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați roșiile felii, brânza Feta cubulețe, ardeiul iute felii și ardeiul gras julien (fideluță).

Ungeți o tavă cu ulei de măsline. Puneți un strat de roșii, apoi cubulețe de brânză Feta. Urmează ardeiul iute și ardeiul gras. Presărați oregano și piper deasupra și turnați și restul de ulei de măsline.

În funcție de tavă și de cantitatea de ingrediente, puteți face Bouyourdi pe mai multe straturi. Repetați ingredientele în aceeași ordine, dacă este cazul.

Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când brânza Feta s-a topit și legumele s-au rumenit împreună cu uleiul de măsline.

Serviți caldă, cu pâine proaspătă.

Poftă bună!