Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

Apare în Aperitive, Mancaruri, Mancaruri cu legume

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească
65 voturi
5 65

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a cuptorului. De aceea, rețetele rapide și ușoare, care nu necesită mai mult de o jumătate de oră și un minim efort sunt ideale.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă. Aroma ei vă va duce cu gustul la o cină pe malul mării, pe o plajă de pe coasta Mediteranei. 

Bouyourdi este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline, puțin iute, datorită ardeiului jalapeno. O puteți savura ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine, pentru că este foarte gustoasă și sățioasă. 

Ingrediente

  • 2-3 roșii
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 250 g brânză Feta
  • 1 ardei iute (jalapeno)
  • 1 ardei gras
  • piper
  • oregano uscat
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați roșiile felii, brânza Feta cubulețe, ardeiul iute felii și ardeiul gras julien (fideluță).

Ungeți o tavă cu ulei de măsline. Puneți un strat de roșii, apoi cubulețe de brânză Feta. Urmează ardeiul iute și ardeiul gras. Presărați oregano și piper deasupra și turnați și restul de ulei de măsline.

În funcție de tavă și de cantitatea de ingrediente, puteți face Bouyourdi pe mai multe straturi. Repetați ingredientele în aceeași ordine, dacă este cazul.

Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când brânza Feta s-a topit și legumele s-au rumenit împreună cu uleiul de măsline.

Serviți caldă, cu pâine proaspătă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

Stifado - tocăniță grecească de vită

Stifado este o tocăniță tradițională grecească, din carne de vită și ceapă, pe care merită să o încercați. Se face ușor, nu...

Pizza grecească

Indiferent de restaurantele cu pretenții, cea mai bună pizza rămâne cea făcută în casă. Aceea care conține doar ingredientele...

Spanakopita - plăcintă grecească cu spanac și brânză Feta

Plăcintele sărate sunt o variantă excelentă de aperitiv, gustare sau, de ce nu, masă în sine. Le puteți face din orice combinații...

Bougatsa - plăcintă grecească cu lapte și lămâie

Bougatsa sau Lemon Bougatsa, așa cum mai este numită, este un desert tipic grecesc, delicios și aromat. Se face ușor, cu foi de plăcintă și...

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac...

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta