Sarac in grasimi si calorii, acest bors este incredibil de bun.

Bors de sfecla, cu smantana si feta
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 telina, tocata fin
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 800g sfecla rosie, taiata cubulete
  • 2 mere mici, decojite si taiate in cuburi mari
  • 1 litru supa de legume
  • 2 linguri smantana
  • marar proaspat
  • 50g feta, sfaramata

Mod de preparare

1. Se pune uleiul de masline intr-o cratita, la foc mic. Se adauga usturoiul, ceapa, telina si morcovul si se gatesc timp de 15 minute pana cand legumele sunt moi.

2. Se adauga sfecla si merele si se gatesc timp de inca 5 minute, amestecand pentru a se inmuia usor. Se toarna supa, se sezoneaza, se acopera si se fierbe timp de 45 de minute, pana cand toate legumele sunt fierte.

3. Se lasa sa se raceasca, se toarna intr-un blender, apoi se paseaza. Se trece supa printr-o sitasi se verifica de condimente. Se poate pastra congelata timp de pana la 3 luni. Se serveste cu smantana, marar si bucati de feta.