Borek - cea mai bună plăcintă turcească

Apare în Aperitive, Placinta

Borek - cea mai bună plăcintă turcească
22 voturi
4 22

Există o mulțime de feluri de a face plăcintă cu brânză, dar niciuna nu se compară cu borek, clasica plăcintă cunoscută din bucătăria orientală. Este vorba despre o plăcintă cu brânză sărată, în straturi, cu foi subțiri de plăcintă. 

Puteți face borek și sub formă de batoane, cu brânza rulată subțire în foi de plăcintă, dar aceea necesită mai multă răbdare. De asemenea, puteți adăuga spanac, verdeață, sau orice alte condimente vă plac în plăcintă. Noi vă prezentăm astăzi rețeta cea mai simplă. 

Ingrediente

  • 10 foi plăcintă
  • 4-5 ouă
  • 600 g brânză
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Fărâmițați brânza într-un bol și amestecați-o cu ouăle bătute. În funcție de textură, puteți pune mai multe sau mai puține ouă în compoziție. Asezonați cu sare (dacă brânza nu este deja sărată) și cu piper după gust.

Amestecați câteva linguri de ulei, cu unt topit și cu puțină apă. Pregătiți o tavă în care veți coace plăcinta și ungeți-o cu acest amestec. Puneți două foi de plăcintă ca bază, având grijă să le ungeți cu amestecul.

Adăugați un strat din amestecul de brânză, apoi încă o foaie pe care o ungeți cu ulei, unt și apă. Repetați procedura până când terminați ingredientele. Stratul de brânză între foile de plăcintă nu trebuie să fie foarte gros.

Ungeți și foaia de deasupra și dați plăcinta la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când s-a rumenit frumos.

Serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

Ați auzit vreodată de Khachapuri? Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să încercați aceste plăcinte georgiene...

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Plăcintă americană cu dovleac

Toamna parcă nu este toamnă fără un desert cu dovleac. Fie că este vorba despre o plăcintă românească sau un desert de inspirație...

Plăcintă cu mere - după rețeta bunicii

Nu există un desert mai bun decât acelea pe care ni le preparau mamele sau bunicile în copilărie și care ne aduc mereu aminte de...

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile...

Cacik - salată turcească cu iaurt și castraveți

Cu toții am auzit de tzatziki și îl asociem în mod tradițional cu bucătăria grecească. Celebra salată cu castraveți și iaurt...

Spanakopita - plăcintă grecească cu spanac și brânză Feta

Plăcintele sărate sunt o variantă excelentă de aperitiv, gustare sau, de ce nu, masă în sine. Le puteți face din orice combinații...

Bougatsa - plăcintă grecească cu lapte și lămâie

Bougatsa sau Lemon Bougatsa, așa cum mai este numită, este un desert tipic grecesc, delicios și aromat. Se face ușor, cu foi de plăcintă și...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta