Borek - cea mai bună plăcintă turcească

Apare în Aperitive, Placinta

Borek - cea mai bună plăcintă turcească
23 voturi
3 23

Există o mulțime de feluri de a face plăcintă cu brânză, dar niciuna nu se compară cu borek, clasica plăcintă cunoscută din bucătăria orientală. Este vorba despre o plăcintă cu brânză sărată, în straturi, cu foi subțiri de plăcintă. 

Puteți face borek și sub formă de batoane, cu brânza rulată subțire în foi de plăcintă, dar aceea necesită mai multă răbdare. De asemenea, puteți adăuga spanac, verdeață, sau orice alte condimente vă plac în plăcintă. Noi vă prezentăm astăzi rețeta cea mai simplă. 

Ingrediente

  • 10 foi plăcintă
  • 4-5 ouă
  • 600 g brânză
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Fărâmițați brânza într-un bol și amestecați-o cu ouăle bătute. În funcție de textură, puteți pune mai multe sau mai puține ouă în compoziție. Asezonați cu sare (dacă brânza nu este deja sărată) și cu piper după gust.

Amestecați câteva linguri de ulei, cu unt topit și cu puțină apă. Pregătiți o tavă în care veți coace plăcinta și ungeți-o cu acest amestec. Puneți două foi de plăcintă ca bază, având grijă să le ungeți cu amestecul.

Adăugați un strat din amestecul de brânză, apoi încă o foaie pe care o ungeți cu ulei, unt și apă. Repetați procedura până când terminați ingredientele. Stratul de brânză între foile de plăcintă nu trebuie să fie foarte gros.

Ungeți și foaia de deasupra și dați plăcinta la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când s-a rumenit frumos.

Serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Plăcintă englezească cu pește

Plăcinta englezească cu pește este o idee delicioasă de a introduce mai mult pește în alimentație. Spre deosebire de plăcintele pe...

Plăcintă cu carne și ciuperci

O plăcintă sărată, cu carne și ciuperci, este ideală atunci când vreți să preparați o masă delicioasă pentru întreaga...

Plăcintă cu mere și nucă - de post

O plăcintă cu mere și nucă, proaspăt scoasă din cuptor, este un desert delicios, fie că țineți post sau nu. Combinația de nucă și...

Plăcintă cu somon și pesto

O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci...

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

Ați auzit vreodată de Khachapuri? Dacă nu ați gustat până acum, trebuie neapărat să încercați aceste plăcinte georgiene...

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Plăcintă americană cu dovleac

Toamna parcă nu este toamnă fără un desert cu dovleac. Fie că este vorba despre o plăcintă românească sau un desert de inspirație...

Plăcintă cu mere - după rețeta bunicii

Nu există un desert mai bun decât acelea pe care ni le preparau mamele sau bunicile în copilărie și care ne aduc mereu aminte de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta