Există o mulțime de feluri de a face plăcintă cu brânză, dar niciuna nu se compară cu borek, clasica plăcintă cunoscută din bucătăria orientală. Este vorba despre o plăcintă cu brânză sărată, în straturi, cu foi subțiri de plăcintă. 

Puteți face borek și sub formă de batoane, cu brânza rulată subțire în foi de plăcintă, dar aceea necesită mai multă răbdare. De asemenea, puteți adăuga spanac, verdeață, sau orice alte condimente vă plac în plăcintă. Noi vă prezentăm astăzi rețeta cea mai simplă. 

Borek - cea mai bună plăcintă turcească
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 10 foi plăcintă
  • 4-5 ouă
  • 600 g brânză
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Fărâmițați brânza într-un bol și amestecați-o cu ouăle bătute. În funcție de textură, puteți pune mai multe sau mai puține ouă în compoziție. Asezonați cu sare (dacă brânza nu este deja sărată) și cu piper după gust.

Amestecați câteva linguri de ulei, cu unt topit și cu puțină apă. Pregătiți o tavă în care veți coace plăcinta și ungeți-o cu acest amestec. Puneți două foi de plăcintă ca bază, având grijă să le ungeți cu amestecul.

Adăugați un strat din amestecul de brânză, apoi încă o foaie pe care o ungeți cu ulei, unt și apă. Repetați procedura până când terminați ingredientele. Stratul de brânză între foile de plăcintă nu trebuie să fie foarte gros.

Ungeți și foaia de deasupra și dați plăcinta la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când s-a rumenit frumos.

Serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!